Frida Johansson, affärsutvecklare.
2021-12-21

Frida började sin tjänst på Eurofins Radon Testing i Luleå i början av augusti i år. Arbetet innebär att hon mest har kundkontakt, reser en hel del och är kontakten utåt för Eurofins.

Hon har hunnit med en hel del innan hon kom till radonlabbet; hon jobbade som jobbat som försäljningskoordinator på ett pappersbruk i Piteå och inom HR och med löner på ett annat företag, också som lärare och bartender innan hon bestämde sig för att studera. Valet föll på civilekonomutbildningen med inriktning marknadsföring på Luleå Tekniska Universitet.

-Jag kände till Eurofins men visste inte mycket om radon innan jag sökte jobbet här, säger Frida. Det har gett mig så mycket att komma hit! Vi utför ett viktigt arbete eftersom vi gör samhälls- och miljönytta, och det känns bra! Eurofins är ju ett stort bolag och alla delar som Eurofins arbetar med känns betydelsefulla.

Frida tycker att hela processen är intressant; marknadsföring, mötet med kunderna, processen i labbet och leverans av resultat.
-Det passar mig bra att vara med från första kundmötet till leverans av resultat eftersom vi utvecklar vår business utifrån kundens behov.

På fritiden tränar hon gärna och umgås med familj och vänner.
-Jag tycker verkligen om att vara ute i naturen, säger Frida. Jag växte upp på landsbygden, utanför Arvidsjaur, så det är naturligt för mig att vara ute mycket. Jag har tagit jägarexamen och vill börja jaga älg och småvilt. Jag tycker också om att fiska och vara i stugan både på sommaren och på vintern.

Frida har sitt kontor mitt i produktionen där hon ser och möter alla kollegor varje dag trots att alla har så olika arbetsuppgifter. Hon trivs så bra med kollegorna, har känt sig välkommen och omhändertagen från första stund.

-Det är så roligt att få vara med i den här expansionen och att få jobba i Europas modernaste labb!