Har du ringt till Eurofins Radons kundsupport, eller kanske mejlat oss? Då är det ofta Felice som hjälper dig med dina radonfrågor. Felice är född och uppvuxen i Luleå där hon bor med sin man, sin 4,5-åriga dotter och pomeranian i en lägenhet nära radonlaboratoriet.

Hennes stora hobby i livet är återbruk. Återbruk innebär att köpa möbler på olika loppmarknader eller second hand-butiker och sedan rusta upp dem.

  • Jag har inte en enda möbel hemma som jag inte själv har fixat till, förutom kanske soffan. Det är det bästa jag vet. Något annat som jag börjat med senaste året är att läsa böcker, oftast feelgood-böcker som får mig att koppla av, säger Felice.

På Eurofins trivs Felice väldigt bra. Hon tycker att det bästa med Eurofins är att få prata med alla fantastiska människor som ringer in med frågor och som faktiskt tar ett steg för sin hälsa genom att utföra radonmätningar. Felice minns tillbaka på rekryteringsprocessen när hon sökte hennes nuvarande tjänst hos Eurofins att hon fick ett gott intryck direkt.

  • Redan från start diskuterades stora frågor, vilket gav mig förståelsen att vi faktiskt arbetar med något som gör skillnad för människors hälsa. Det känns stort och häftigt. Jag uppskattar också att vi alla som arbetar på labbet är så olika, det ger ett starkt inkluderande intryck och att det är okej att vara sig själv, säger Felice.

Innan Felice började arbeta på Eurofins Radon kände hon varken till Eurofins koncernen eller vad radon är. Idag kallar hennes man henne för ”Radonhäxa”.

Min man har börjat kalla mig för en radonhäxa för att jag frågar alla i min omgivning om de känner till hur farligt radonet är, berättar om radonmätningar och att det finns naturligt i marken. Men jag räddar liv med glädje, säger hon med glimten i ögat.