Rebecca har en hel del erfarenhet av radonbranschen. Det började med att hon fick en tjänst på   MRM, ett litet familjeägt företag som arbetade med radonanalyser. Företaget köptes av Eurofins 2013, vilket innebar en del förändringar, framförallt fick vi mer resurser, säger Rebecca.

-Jag började som laboratorietekniker och arbetade i produktionen. Jag gick utbildningar hos Strålskyddsmyndigheten och lärde mig mycket av mina kollegor, men också av våra kunder. Jag kan konstatera att jag fortfarande lär mig nytt varje dag!

Hon arbetar som ASM - analys och serviceansvarig men har egentligen många hattar; hon arbetar med ekonomi, är webbansvarig, utför IT-support och svarar ut resultat till kunderna. Arbetet innebär mycket kundkontakt och även stöttning till personalen i produktionen.
- Det känns roligt att jag får använda min erfarenhet och kompetens och får chansen att utvecklas. Det känns också fint att kunna hjälpa mina kollegor.

Hon tycker om att grotta ner sig i problem för att bena ut dem. Hon är också gärna med och utvecklar systemen eftersom hon får mycket feedback från kunderna, vilket leder till förbättringar.
- Jobbet utvecklas hela tiden, man vet aldrig vad som händer under en dag! Det känns också meningsfullt att arbeta med radonananlyser. Vi bidrar till en tryggare hemmamiljö och det är viktigt eftersom radongasen inte är synlig med blotta ögat.

Sönerna som är 8 och 12 år gamla spelar fotboll och hennes sambo är tränare i klubben. På fritiden går mycket av tiden åt till att renovera ett hus där Rebecca bor tillsammans med sin sambo och barnen.
 –Jag har blivit riktigt duktig på att måla nu, skrattar Rebecca.

- Jag gillar inte snö och vinter och är livrädd för björn, men åker skidor och grillar på isen, det är perfekt i mars konstaterar Rebecca. Då värmer solen och det är ganska skönt att vara ute.