Nu har vi passerat sista april och för oss i radonbranschen innebär det att eldningssäsongen är över. På labbet har vi ett högt tryck av inkommande prover från de långtidsmätningar som har utförts under vinterhalvåret.

Med världens mest moderna och automatiserade laboratorium kan vi fortsatt stoltsera med att erbjuda marknadens snabbaste svarstider, detta oavsett ökat tryck. Ni som kunder kan känna er trygga i vetskapen att ni garanterat har er rapport i handen redan inom 5 dagar. Dessutom är vi glada att meddela att hela 95% av våra svar levereras inom 48 timmar.

 I samband med att eldningssäsongen går mot sitt slut startar och markradonsäsongen. Under 2023 genomförde vi även en förändring av vår metod för markradonmätningar. Vi övergick från att använda radonmätningar med aktivt kol till våra passiva radondetektorer. Vår nya metod för markradonmätningar är mer robust, mindre känslig för fukt samt ackrediterad, vilket innebär säkrare mätningar.

För er kunder som fortfarande använder kolmätare vill vi påminna om att vi kommer att acceptera dessa fram till den 1 oktober 2024. Därefter kommer endast vår nya metod att kunna hanteras och avläsas.

Vi vill passa på att tacka er kunder för en fantastisk säsong och för ert fortsatta förtroende.

Varmt tack och fortsatt trevlig vår!