2006 började Johanna som laboratorieassistent på ett företag som hette MRM Konsult AB. Där har hon under åren gått utbildningar inom radon för att senare kunna ta kliv upp som laboratorietekniker.

Väl på Eurofins fortsatte hon som laboratorietekniker en kort tid innan hon fick rollen som teamledare, efter en tid som teamledare jobbar hon som arbetsledare för produktion samt ASM.

-Jag är glad att jag kom in i branschen, säger Johanna, här finns många möjligheter att utvecklas. Jag var delägare i MRM och sålde till Eurofins, vi kom då till en helt ny koncern. Efter det började jag som teamledare och jag kände att det var väldigt roligt att utvecklas åt ledarskapshållet. Nu är jag arbetsledare och det är just möjligheten att utvecklas har gjort att jag trivs! Intresset för människor, kommunikation, beteendevetenskap och att jobba i team mot gemensamma mål har gjort att jag har fått möjligheten att utvecklas.

Ibland rycker hon in i kundtjänst och tycker att det är stimulerande eftersom Eurofins säljer både till företag och till privatpersoner.
- Det är väldigt utvecklande med en blandning av människor, tycker Johanna.

Johanna kommer från Luleå och bor i ett hus utanför staden tillsammans med sin man och sina barn som är 7 och 5 år. Hon tycker om att träna, åka längdskidor, vara i naturen och att vandra. Familjen gör aktiviteter och umgås mycket på fritiden.

-Vi bidrar till en bättre värld med vårt arbete, säger Johanna. Det är fler som dör av radon än i trafiken varje år, det känns verkligen som om vi räddar liv och vi bidrar till en bättre miljö.
Det är så roligt att vi har kunnat växa och utvecklas i och med att vi kom in i Eurofinskoncernen, konstaterar Johanna.  Det är fint att vara med på resan och vi har många planer framåt. Vem vet var vi landar?