I höstas började Jim på Eurofins Radon. Trots att han kommer från Luleå, kände han inte till att Eurofins Sverige har ett laboratorium i staden. Det var genom en kollega på laboratoriet som Jim fick upp ögonen för Eurofins som arbetsgivare och uppmanades att söka en då ledig tjänst.     

  • Jag har tidigare erfarenhet från restaurang- och mediabranschen, där var det ett högre tempo som var mindre hälsosamt. Eurofins upplever jag som en professionell arbetsplats som värdesätter korrekta resultat och kvalitet, vi stressar inte utan fokuserar på att få det rätt

På sin fritid tycker Jim om att vara aktiv. Gärna friluvsliv, klättring, skidåkning och vandring. För närvarande planerar han att vandra hela Kungsleden, som är uppdelad i fem delsträckor.

  • I somras vandrade jag en sträcka mellan Saltoluokta och Kvikkjokk, och nästa sommar är planen att fortsätta vandringen mellan Ammarnäs och Hemavan.

Jim arbetar i produktionen, där han är involverad i hela processen från att en beställning kommer in tills att detektorn mottas när radonmätningen är klar.  Bland annat packar han beställningar samt kontrollerar inkommande detektorerna och bokför eventuella avvikelser.

  • Arbetsklimatet här är sunt och trevligt, kollegorna är härliga, öppna och hjälpsamma.

Jim berättar att han tidigare arbetat med film i 10 år samt journalistik i 4 år och att radonbranschen inte var det självklara.

  • Tidigare kände jag inte till så mycket om radon, förutom att det är viktigt att mäta sin bostad. Idag har jag kunskap och uppmanar gärna min omgivning att utföra en radonmätning - det är verkligen viktigt!

Under julen strömmar det in många prover från kunder som startade sina mätningar i oktober. Då kommer Jim vara en av medarbetarna som arbetar med att ta emot de inkomna detektorerna.